1

Shfaqja e të rinjve/rejave „Try“

Artpolis – Qendra për Art dhe Komunitet prezantoi shfaqjen e të rinjve/rejave „Try“ në u Civic Energy Center – CEC, Mitrovicë e Veriut, me 20 dhjetor, 2019.

Në ditët e sotme çështja dhe preokupimi kryesor i qytetarëve e sidomos i të rinjve/rejave është punësimi. Në këtë shfaqje në mënyrë të mrekullueshme është paraqitur ballafaqimi i tyre me probleme të ndryshme gjatë aplikimit për punësim si dhe mënyra se si trajtohen nga personat që janë në pozita kyçe.

Kandidatët/et që iu përgjigjen konkursit për punë: Gjurgjina ambicioze dhe kryelarte, Edvin i kualifikuar por jo serioz, Mia e bukur, llasticë dhe e pakualifikuar, Mirjana grua shtatzene dhe me veshtiresi financiare te gjithe keta u perballen me drejtorin jo serioz, qesharak dhe pa etikë të punës. Me humor dhe të qeshura u zhvillua kjo temë, përderisa në fund të shfaqjes u hap diskutimi me publikun dhe personazhet e shfaqjes.

Shfaqja „Try“ implementohet nga Artpolis – Qendra për Art dhe Komunitet në kuadër të Koalicionit të Kosovës për Pajtim dhe përkrahet nga Bashkimi Evropian në Kosovë, përmes projektit „ Transformimi i perceptimeve konfliktuale përmes rritjes së angazhimit qytetar dhe komunitar në Kosovë“.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *