4.

Koha.net – Lansohet fushata që ka për synim pajtimin mes komuniteteve

11.07.2019

Tri organizata janë bërë bashkë për të kontribuar në përmirësimin e marrëdhënieve ndër etnike në Kosovë.

“Koalicioni për Pajtim”, nga Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë, dhe organizatat “Aktiv” dhe “ Art Polis”, do të synojë të arrihet paqja e qëndrueshme dhe pajtimi në Kosovë.

Drejtori ekzekutiv i Fondit për të Drejtën Humanitare në Kosovë, Bekim Blakaj, tha se përmes këtij bashkëpunimi po synohet që të zbardhet e vërteta.

Kjo iniciativë është mirëpritur dhe mbështetet nga Bashkimi Evropian.

Zyrtarë të BE-së, të pranishëm në këtë konferencë, kanë thënë se është e rëndësishme që të merren iniciativa të tilla dhe se Kosova duhet të marrë shembull vendet e ndryshme të BE-së që e kanë gjetur rrugën drejt pajtimit pas së kaluarës të hidhur.

Ndërkohë, sipas Fondit për të Drejtën Humanitare, më shumë se 13 mijë persona konsiderohen të vrarë gjatë luftës në Kosovë.

Prej tyre, rreth 11 mijë shqiptarë dhe mbi 2 mijë serbë dhe pjesëtarë të etnive tjera.

https://www.koha.net/arberi/173578/lansohet-fushata-qe-ka-per-synim-pajtimin-mes-komuniteteve

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *